HABERLER & DUYURULAR

Haber

29/Mayıs/2021 Dünya İç Mekanlar Günü (IFI WID2021) kutlu olsun...

Dünya İç Mekanlar Günü  (IFI WID2021) kutlu olsun...

Uluslararası İçmimarlar Federasyonu (IFI – International Federation of Interior ARchitects/Designers), içmimarlar için küresel iletişim platformu ve tekil uluslararası otoritedir. IFI, dünya çapında eğitim, araştırma, uygulamada bilgi ve deneyim alışverişi, ve gelişimiyle İçmimarlık mesleğinin katkısını uluslararası toplumun her kesimine yaymak için küresel bir forum görevi görür. Uluslararası içmimarlık camiasını, iç mekan tasarımının etkilerini ve uygulamalarını ilerletmek, küresel sosyal sorumluluğu teşvik etmek ve dünya çapında mesleği tanıtmak ve geliştirmek için birleştiren kar amacı gütmeyen bir oluşumdur.

Türkiye’de İçmimarlık mesleğinin en üst düzeydeki temsilcisi olan TMMOB İçmimarlar Odası 2011 yılından bu yana IFI üyesidir. Her iki yılda bir düzenlenmekte olan Uluslararası İçmimarlar Federasyonu Genel Kurullarına Türkiye delegasyonu olarak aktif katılım sağlayarak, federasyon yönetim kurullarında iki Türk içmimar akademisyenin dahil olmasına destek olmuştur.

IFI İç Mekan Deklarasyonuna göre İçmimar ve İçmimarlık;

·         İnsanoğlunun doğasında; mekanları sadece kullanmak değil, onları güzellik ve anlamla doldurmak da vardır.

·         Beceriyle tasarlanmış mekanlar bize bir amaç kazandırır ya da engin bir bilgiye ulaştırırlar.

·         Değer verdiğimiz mekanlarda sadece mekanın algısal boyutunu deneyimlemekle kalmaz, kim olduğumuz ve ne olabileceğimiz duygusunu da tecrübe ederiz.

·         Düşünülerek tasarlanmış mekanlar, öğrenmemize, düşünmemize, hayal etmemize, keşfetmemize ve yaratmamıza yardımcı olur.

·         Görkemli mekanlar yaratıcı ve ileri kültürlerin vazgeçilmezleridir. Bu mekanlar insan, fikir ve düşünsel alanların tümündeki ilişkileri ve bağları teşvik eder niteliktedir.

·         Tasarımcılar olarak, bilgimiz, insan gereksinimlerine cevap verecek mekanları biçimlendirmemize olanak sağlar. İnsana dair bu mekanlar bizim yetkinlik, tutku ve uğraşı alanlarımızdır.

·         Bizler alanı sorumlulukla kullanırız. Mesleğimizi, ekonomik ve doğal kaynakların sürdürebilirlik esaslarına uygun şekilde kullanımını gözeterek uygularız.

Her yıl düzenlenen Dünya İç Mekanlar Günü (IFI WID - World Interiors Day), dünyanın her yerinden çok sayıda insanı ve topluluğu bir araya getiren bir etkinliktir. Dünya İç Mekanlar Günü, her yıl IFI'nin profesyonel İçmimarlık/Tasarım dernekleri topluluğu ve dünya çapındaki üyeleri tarafından seçilen farklı bir tema etrafında yapılandırılmaktadır. Tasarımcılar, öğrenciler, kurumlar, ajanslar ve bu alana ilgi duyanlar, o yıl için belirlenmiş olan Dünya İç Mekanlar Günü temasını konu edinen etkinlikler düzenlemeye davet edilir. IFI Dünya İç Mekanlar Günü (IFI WID - World Interiors Day)’nü, hayata geçiren dünya çapındaki bu faaliyetlere sağlanan geniş katılımdır. 2021 yılı Dünya İç Mekanlar Günü (IFI WID - World Interiors Day), ‘’Küresel İletişim Olarak Tasarım - Design As A Global Conversation‘’ temasıyla 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü kutlanacaktır.

Yaşam için tasarladığımız iç mekanlarda tekrar buluşmak dileğiyle...
Uluslararası İçmimarlar Federasyonu Dünya İç Mekanlar Günü  (IFI WID2021) kutlu olsun...

25. Dönem Yönetim Kurulu A.

Emrah KAYMAK

Genel Başkan

...

Haber

07/Mayıs/2021 Tam Kapanma Tedbirleri Çerçevesinde 30 Nisan - 17 Mayıs Tarihleri Arası Uzaktan Çalışma Sistemine Geçilecektir.

Sayın Üyemiz;

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından 26.04.2021 tarihinde alınan tam kapanma tedbirleri çerçevesinde Genel Merkez ve Şubelerimiz 30 Nisan – 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında hafta içi 09.30-17.00 saatleri arasında uzaktan hizmet verecektir. Bu süre zarfında her türlü iş ve işlem için taleplerin, bağlı olunan Genel Merkez ve Şube mail adreslerine iletilmesi gerekmektedir.

Üye kayıt belgesi, Büro Tescil Belgesi gibi işlemler için, gerekli tüm evrakları eksiksiz şekilde Genel Merkez ve Şube mail adreslerine gönderilmesi ve banka hesap numaralarına ödemelerin yapılması ile birlikte işleminiz gerçekleştirilerek belgeniz pdf formatında doküman olarak mail yoluyla tarafınıza iletilecektir.

Üyelerimizin bilgisine sunarız.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

TMMOB İÇMİMARLAR ODASI GENEL MERKEZ – DOĞU ve GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ

E-Posta – bilgi@icmimarlarodasi.org.tr