HABERLER & DUYURULAR

Haber

15/Şubat/2019 Türk Tasarım Dayanışma Konseyi’ nin 18. toplantısına katıldık

TMMOB İçmimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emrah KAYMAK, Yönetim Kurulu Üyemiz Simay ÖZKAN ve İzmir Ekonomi Üniversitesi içmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünden Doç. Dr. Osman Demirbaş ile Türk patent ve Marka Kurumu’nun düzenlediği Türk Tasarım Dayanışma Konseyi’ nin 18. toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tasarım yoğunluklu sektörlerin, istihdama ve milli gelire ciddi katkı sağladığını vurgulayarak "Başta KOBİ'ler olmak üzere, tüm üretici aktörlerin tasarım sürecini etkin şekilde kullanıp yönetmesi hayati öneme sahip. KOSGEB aracılığıyla tasarım destekleri veriyoruz. Desteklerden faydalanan firmalar, yararlanmayan firmalara göre yurt içi satışlarını yüzde 48, Ar-Ge harcamalarını yüzde 30, çalışan sayılarını yüzde 14 ve faaliyet karlarını yüzde 64 artırdı." dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, başvuru ve tescil işlemlerinin yanı sıra tasarım stratejisi ve eylem kapsamına ilişkin bilgi ve verileri Türk Tasarım Danışma Konseyine sunduklarını dile getirdi. Asan, Konseyin Türkiye'de tasarıma dair politika ve stratejilerin belirlenmesi ve uygulanması sürecinde ilgili kurum ve kuruluşların eş güdüm içerisinde çalışmalarını sağlamayı amaçladığını belirtti.

Varank'ın Prof. Dr. Önder Küçükerman'a Tasarım Konseyi Onur Ödülü’nü takdim etmesinin ardından Konsey toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır başkanlığında basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Türk Tasarım Dayanışma Konseyi toplantısında, Özyeğin Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er, ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan, ETMK Başkanı Sertaç Ersayın, Türk Tasarımın Duayenlerinden Büyük Usta Prof. Dr. Önder Küçükerman ile Türk Tasarımı hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

...

Haber

07/Şubat/2019 2. İÇMİMARLIK ÇALIŞTAYI

Sn. Üyemiz,

Mesleğimizin uygulama alanında çıkan sorunlarını yasa ve yönetmelik paralelinde tekrar gözden geçirmek ve Odamızın görüş ve önerilerini ortaya koymak adına üzere TMMOB İçmimarlar Odası 2. İçmimarlık Çalıştayını “Kamuda İçmimarlığın Tanımı Ve Yeri” temasıyla
09 – 10 Şubat 2019 tarihlerinde Ankara Latanya Otelde gerçekleştirecektir.

Çalıştay hazırlığı için;

Çalışma Atölyesi 1 –        Kamusal Alanda İçmimari Proje

Çalışma Atölyesi 2 –        Kamuda İçmimar İstihdamı

Çalışma Atölyesi 3 –        İçmimarlık Eğitimi – YÖK – Üniversiteler – MEB

Çalışma Atölyesi 4 –        TSE - KİK – İhalelerde İçmimar Personel Zorunluluğu

Çalışma Atölyesi 5 –        İnsan Sağlığı Ve Güvenliği, Ekonomi, Konfor

konu başlıklarında 5 Atölye oluşturulmuştur. Atölyelere isimler 09 Şubat 2019 tarihinde belirlenecek olup, Atölye çalışmaları 10 Şubat 2019 Pazar günü gerçekleştirecektir. Atölye çalışmalarının bitmesi ile birlikte komisyon raporları hazırlanacaktır.

Çalıştay Yeri:

Latanya Otel Ankara - Kavaklıdere Mahallesi, Büklüm Sokağı No:1,  Çankaya/Ankara

Saat:      1. Gün 09.02.2019 – Cumartesi -  09:30

2. Gün 10.02.2009 Pazar – 10:00

ÇALIŞMA ATÖLYESİ 1 – KAMUSAL ALANDA İÇMİMARİ PROJE-

1.       Tüm Kamusal Alanlarda İçmimari Proje Gerekliliği

2.       Hastane, Otel, Okul, Sağlık Ocakları, Eczane, İbadethaneler, Konferans Salonları, Kreş vb. gibi Kamuoyunun kullanımına açık olan nitelikli yapılarda ve Kamu Yapılarında İçmimari Proje ve Kontrolörlüğünün istenilmesi

ÇALIŞMA ATÖLYESİ 2 – KAMUDA İÇMİMAR İSTİHDAMI-

1.       Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Kadro İhdası Ve Mevcut Kadroların Artırılması

ÇALIŞMA ATÖLYESİ 3 – İÇMİMARLIK EĞİTİMİ – YÖK – ÜNİVERSİTELER – MEB

1.       MEB Onaylı Kursların Kapatılması