HABERLER & DUYURULAR

08/Aralık/2021 TMMOB İÇMİMARLAR ODASI BURSA ŞUBE 3. OLAĞAN GENEL KURUL DUYURUSU

TMMOB İçmimarlar Odası Bursa Şubesi 3.Olağan Genel Kurulu, 01 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 10.00‘da aşağıda yer almakta olan gündem ile ‘’BAOB Yerleşkesi, Odunluk Mah. Akademi Cad. No:B/11 Kat:2 Nilüfer Bursa’’ adresinde, seçimleri ise 02 Ocak 2022 Pazar günü 09.00 – 17.00 saatlerinde yine aynı adreste yapacaktır.

01 Ocak 2022 Cumartesi günü çoğunluk sağlanamaması durumunda, çoğunluk aranmaksızın TMMOB İçmimarlar Odası Bursa Şube 3.Olağan Genel Kurulunu, 08 Ocak 2022 Cumartesi günü aynı gündem ile saat 10:00’da ‘’BAOB Yerleşkesi, Odunluk Mah. Akademi Cad. No: B/11 Kat:2 Nilüfer Bursa’’ adresinde, seçimler ise 09 Ocak 2022 Pazar günü 09:00 – 17:00 saatleri arasında aynı adreste yapılacaktır.

Sayın Üye ve Meslektaşlarımıza duyurulur
.

Gündem

1.       Açılış, Başkanlık Divanı Seçimi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

2.       Şube Yönetim Kurulu Başkanı açılış konuşması

3.       Genel Merkez Yönetim Kurulu adına konuşma

4.       2.Dönem Faaliyet Raporunun Okunması

5.       2.Dönem Mali Raporun Okunması

6.       2.Dönem Denetim Kurulu Raporlarının Okunması

7.       2.Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet, Mali Durumun ayrı ayrı aklanması

8.       Genel Merkez Genel Kuruluna sunulmak üzere 2022 – 2023 Yılları Tahmini Bütçesinin görüşülmesi

9.       Yeni Dönem çalışmaları için ilkelerin saptanması

10.    Dilek ve temenniler.

11.    Yönetim Kurulu asil ve yedek, Genel Merkez Delegeleri asıl ve yedek adaylarının belirlenmesi ve ilanı

12.    Seçimler

Haber

08/Aralık/2021 TMMOB İÇMİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBE 6. OLAĞAN GENEL KURUL DUYURUSU

TMMOB İçmimarlar Odası Ankara Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu 01.01.2022 Cumartesi günü saat 10.00 ‘da aşağıda yer almakta olan gündem ile TMMOB İçmimarlar Odası Selanik Cad. No:17/ 11 Kızılay- ANKARA adresinde, seçimleri ise 02.01.2022 Pazar günü 09.00 – 17.00 saatlerinde yine aynı adreste yapacaktır.

01.01.2022 Cumartesi günü çoğunluk sağlanamaması durumunda, çoğunluk aranmaksızın Ankara Şube 6. Olağan Genel Kurulunu 08.01.2022 Cumartesi günü aynı gündem ile saat 10.00 ‘da Cermodern Anafartalar, Altınsoy Cad. No:3, 06101 Sıhhiye – ANKARA adresinde, seçimler ise 09.01.2022 Pazar günü 09.00 – 17.00 saatlerinde Anafartalar, Altınsoy Cad. No:3, 06101 Sıhhiye – ANKARA adresinde yapılacaktır. Sayın Üye ve Meslektaşlarımıza duyurulur.

Gündem

1.       Açılış, Başkanlık Divanı Seçimi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

2.       Şube Yönetim Kurulu Başkanı açılış konuşması

3.       Genel Merkez Yönetim Kurulu adına konuşma

4.       Dönem Faaliyet Raporunun Okunması

5.       Dönem Mali Raporun Okunması

6.       Dönem Denetim Kurulu Raporlarının Okunması

7.       5.  Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet, Mali Durumun ayrı ayrı aklanması

9.       Yeni Dönem çalışmaları için ilkelerin saptanması

10.   Dilek ve temenniler.

11.   Sponsor firmaların konuşmaları

12.   Sponsor firmalara teşekkür, plaket sunulması

13.   Yönetim Kurulu asil ve yedek, Genel Merkez Delegeleri asıl ve yedek adaylarının belirlenmesi ve ilanı

14.   Seçimler - İkinci Gün.

10/Kasım/2021 BASIN AÇIKLAMASI

Basına ve Kamuoyuna;

08.10.2021 tarihinde Malatya’da 17:00 civarı 2 katlı, 35 yaşında yığma binada yıkım yaşanmıştır. Giriş katı dükkân, üst katı konut olarak kullanılan binanın giriş katında yapılan tadilat neticesinde yıkıldığı rapor edilmiş, yıkım sonrasında 13 vatandaşımız enkazdan yaralı olarak çıkarılmış ve 6 vatandaşımızın hastanede tedavisi devam etmektedir. Bu elim olayda can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir.

Yıkılan bina ile ilgili incelemelere baktığımızda alt katta yapılmak istenen tadilatta, yapının statiğinde değişiklik yapılması nedeniyle göçme mekanizmaları oluştuğunu görmekteyiz. Giriş katında taşıyıcı sisteme müdahale edilmesinin, yıkımın tadilata bağlı nedenlerden olduğunu üzülerek bize göstermektedir. Yapılan bu işlemler için herhangi bir kurumdan tadilat için bir izin alınmamış tadilat kaçak başlatılmıştır. Bu konuda 4 kişi göz altına alınmış ve savcılık tarafından soruşturma devam etmektedir

Artık yıllardır tekrarlanan bu acıların son bulması için almamız gereken önlemler ve çözümler;

Alan seçiminden, yapı tasarım, üretim, denetim ve kullanım sürecindeki tadilatlara kadar ilgili meslek disiplinlerine proje ve denetim haklarının eksiksiz verilmesi ve bu konulardaki yasa ve yönetmeliklerin ilgili meslek odalarıyla istişare edilerek acilen düzenlenmesi ve yürürlüğe girmesi, çıkarılan imar barışının iptal edilmesi, yeniden riskli proje yapılmaması, Şehir Norm Planı’nın anayasal hukuk çerçevesine alınmasıdır.

İç mekânların tasarım aşamasında, görsel estetik ve işlevselliğe önem verdiğimizden daha fazla mevcut taşıyıcı sistemlere zarar vermeden, can güvenliğine önem vermemiz gerekmektedir.

Yapılan konut, hastane, otel vb. (Kamu yapıları ve kamusal alanların) projelerde İçmimarların hazırlayacağı ve Tip İmar Yönetmenliğinde yer alması gereken İçmimari Proje zorunluluğu yasal anlamda şart koşulmalıdır. Hazırlanacak olan projelerde temel kurallara uyulmalıdır.

Tip İmar Yönetmeliği ve Deprem Yönetmeliği göz önünde bulundurularak ivedi bir şekilde, İçmimari Proje zorunluluğu getirilmesi ve İçmimari Proje Kontrolörlüğü ’nün İçmimarlar tarafından yürütülmesi hususunun yasal düzenlemeler çerçevesinde hayata geçirilmesi gerekliliğinin kaçınılmazlığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bu vesile ile bir kez daha iktidarı ve yasa koyucuları acilen çağrılarımıza kulak vermeye ve gereken önlemleri almaya davet ediyoruz.

25. Dönem Yönetim Kurulu A.

Emrah KAYMAK

Genel Başkan

11/Eylül/2021 im2021 İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması

SORU CEVAP

TMMOB İçmimarlar Odası’nın her yıl düzenlediği İçmimarlık bölümü Öğrencileri Proje Yarışması’nın dördüncüsü olan im2021, bu yıl TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenleniyor. Yarışmaya son katılım tarihi 15 Ekim 2021 olarak belirlenmiştir.

Yarışma takviminde belirlenen soru-cevap dönemi 20 Eylül tarihinde sona erecektir. Yarışma kapsamında merak edilen bütün soruların cevaplanabilmesi adına 17 Eylül Cuma günü saat 11:00’da bir soru-cevap oturumu düzenlenecektir. Zoom programı aracılığı ile düzenlenecek oturumun bilgileri aşağıda aktarılmaktadır. Soru-cevap oturumuna verilen linke tıklayarak ya da paylaşılan zoom meeting ID ile erişilebilir.

Zoom linki: https://us02web.zoom.us/j/87269742617

Zoom meeting ID: 87269742617

‘Birinci yıl’, ‘İkinci yıl’, ‘Üçüncü yıl’, ‘Dördüncü yıl’ ve ‘Mobilya/Aydınlatma tasarım’ olmak üzere beş kategoriden oluşan yarışma hakkında detaylı bilgiye, başvuru linkinde yer alan şartnameden ve aşağıda yer alan linklerden erişilebilir.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi için:

·         https://www.etu.edu.tr/tr/bolum/ic-mimarlik-ve-cevre-tasarimi/duyuru/im2021-ic-mimarlik-ogrencileri-proje-yarismasi

·         https://www.icmimarlarodasi.org.tr/tr/index

Soru ve iletişim için: imyarismalari@gmail.com

Başvuru Linki: https://forms.gle/BdVzpVoLvoekLjY79

04/Ağustos/2021 BASINA VE KAMUOYUNA

İçmimarlar Odası Örgütlülüğünün üyesi sevgili meslektaşlarımız, sevgili halkımız;

Ülkemizi kasıp kavuran yangın felaketinde hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri, yakınları ve tüm ulusumuza baş sağlığı diliyoruz.

Görevli ve gönüllü olarak afet alanlarında çalışan tüm vatandaşlarımıza, yurdumuzun dört bir tarafındaki afet bölgelerinden acil olarak talep edilen ihtiyaç listelerinin oluşturulmasını sağlayan TMMOB örgütlülüğü olarak çalışan İl Koordinasyon Kurullarımızda görevli tüm arkadaşlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşları, Belediyeler, Özel İştirakler ve bireysel katkı sağlayan tüm yurttaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yangının devam ettiği bölgelerde mücadeleye devam eden tüm yurttaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.

Çalışma azmini, kararlılığını ve gücünü Türk Mühendis ve Mimarlarından alan Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği’nin 24 odasından biri olan İçmimarlar Odası olarak; Birliğimizin ve Odalarımızın kuruluş esaslarından biri ve Anayasal görevimiz olan TMMOB Ana Yönetmeliğinin 3. Maddesi b fıkrasında geçtiği üzere

“Kamunun ve ülkenin çıkarlarının korunmasında, yurdun doğal kaynaklarının bulunmasında, korunmasında ve işletilmesinde, çevre ve tarihi değerlerin ve kültürel mirasın korunmasında, tarımsal ve sınai üretimin arttırılmasında, ülkenin sanatsal ve teknik kalkınmasında gerekli gördüğü tüm girişim ve etkinliklerde bulunmak.” ilkesinden yola çıkarak yangında zarar görmüş alanlarda yapılmaya çalışılacak olan en ufak bir plan değişikliği, herhangi bir yapılaşmaya açılma teşebbüsünün, meslek birliğimiz TMMOB ve İçmimarlar Odası (İÇMO) olarak karşısında yer alacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Yerel, ulusal yönetimler fark etmeksizin her kim bu talanın içinde yer almaya teşebbüs eder ise yasalar önünde; Birliğimizin, Odamızın, Mesleğimizin tüm bilgi birikim ve gücünü halkımızın ve ülkemizin geleceği adına seferber edeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız.

25. Dönem Yönetim Kurulu Adına

Emrah KAYMAK