30/12/2021 Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 57. maddesine "içmimari proje" zorunluluğu getiriliyor...

Değerli Meslektaşlarım;

Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun ve komisyonlarımızın yoğun çabalarla yürüttüğü; mesleki haklarımızın kazanılması adına ilgili kurumlara uzun zamandır yapmış olduğu görüşmeler neticesinde, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 57. maddesinin ikinci fıkrasına:

‘’Kullanıcılara teknik gereksinimlerle uyumlu estetik iç mekan tasarımı sunmak amacıyla; havaalanlarının terminal, idari ve yolcu binaları, 300 ve üzeri yatak kapasitesine sahip hastaneler, yapı inşaat alanı 30 bin m² den fazla olan; kamu hizmet binaları, alışveriş merkezleri ve 5 yıldızlı oteller için İçmimarlarca hazırlanıp imzalanan içmimari projesi de eklenir.’’ ibaresi ile yasa çalışması öngörülmüştür.

Nihai görüşün sonuca ulaştırılması adına titizlik ve özveriyle yürüttüğümüz çalışmamıza ait talep ettiğimiz değişiklikler ile ilgili görüşümüzü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ivedilikle bildireceğiz.

Mesleki haklarımızın kazanımı sürecinde mücadele ettiğimiz bu zorlu yolda haklı sesimizin daha çok çıkabilmesi adına tüm İçmimar meslektaşlarımı odamıza kayıt olmaya, mesleki örgütlülüğümüze sahip çıkmaya ve tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı Ocak ayında Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun da katılacağı Şube Genel Kurullarına katılmaya davet ediyorum.

Sizlerden aldığımız güç ve inançla; mesleğimizi, haklarımızı ve odamızı aydınlık günlere birlikte taşıyacağız.

Birlikte daha güçlüyüz! Birlikte kazanacağız!

Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü…

Yaşasın İçmimarlar Odası Örgütlülüğü…

Emrah Kaymak

Genel Başkan