22/04/2020 BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

TMMOB İçmimarlar Odası Genel Başkanı Sn. Emrah KAYMAK’IN "Bir Firmanın İçmimar Personel" İlanı ile İlgili Açıklaması;

"İŞYERİ TEMİZLİĞİ NE DÜŞKÜN ÇAY KAHVE VERMEKTEN ÇEKİNMEYEN" diye ilanı veren firma hakkında Yönetim Kurulumuz Hukuk Müşavirliğimize derhal yetki verilmiştir. Hukuk önünde, Binlerce Meslektaşımızın hakkını gasp ettiği için suç duyurusunda bulunulmuş olup, ayrıca dengesizce verdiği ilanın hesabı sorulacaktır.

İçmimarlık faaliyeti, bireysel sonuç doğuran mesleki hizmetlerden olmayıp kamu güvenliği ile yakından ilgili bir görevdir. İçmimarlık, İç mekânın işlevsel ve nitelikli olabilmesine ilişkin yaratıcı düşünceleri Teknik, bilim ve sanat ekseninde estetik değerler katan bir meslek disiplinidir. Dünyada, Teknik, bilim ve sanat ekseninde faaliyet gösteren nadir mesleklerden birisi olan mesleğimize karşı verilen bu ilanı hakaret olarak kabul ediyoruz.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Sn. Cemal Gökçe`nin Basın açıklamasında belirttiği gibi; “Mühendislik ve mimarlık en eski mesleklerdir. İnsanlık tarihi kadar eskidir. Bu meslekler medeniyet mesleğidir. Nereye baksanız onları görürsünüz. Onlar, can ve mal güvenliği teslim edilen uzmanlardır. Ellerine kalemi aldıkları zaman herkes onların uzmanlıkları önünde kıpırdamadan durmak zorundadır. Onların mesleklerine ve uzmanlıklarına ancak saygı duyulur.”

İçmimarlık mesleğini “dekorasyon, genel tadilat işleri ve PVC pencere cam balkon mobilya işleri imalat sati montaj” olarak tanımlayan ve bu alana sıkıştırmaya çalışan bir zihniyete, öyle görünüyor ki, gerçekleri anlatabilmek kolay değil.

Oda’mızın, İçmimarlık mesleğinin onurunun örselenmesine hiçbir şekilde suskun kalması beklenemez. İçmimarlar Odası, ilkeleri ve görevi gereği, meslektaşlarının haklarını korumayı sürdürecektir.

"İŞYERİ TEMİZLİĞİ NE DÜŞKÜN ÇAY KAHVE VERMEKTEN ÇEKİNMEYEN" diye ilan veren sözde içmimarlık yaptığını iddia eden firmayı kınıyoruz...  Yapılan bu terbiyesizliğin hesabı yüce adalet önünde sorulacaktır.- 22.04.2020

24. Dönem Yönetim Kurulu A.

Emrah KAYMAK

Genel Başkan