03/10/2019 BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ KAYITLARI BAŞLADI

24 – 25 – 26 – 27 EKİM 2019
07 – 08 – 09 – 10 KASIM 2019
ANKARA

24 – 25 – 26 – 27 Ekim 2019 ve 07 – 08 – 09 – 10 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan TMMOB İçmimarlar Odası BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ için kayıtlar başlamıştır.

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında 03.08.2017 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanan "Bilirkişilik Yönetmeliği’ne göre her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ ’ne katılmak ve sonucunda sertifika sahibi olma zorunluluğu getirilmiştir.

Beş yıllık mesleki deneyime sahip kişilerin katılabileceği eğitimin sonunda verilen sertifikalar ile (Bilirkişilik Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartların da sağlanması koşulu ile) Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıklarının ilanında belirtilen tarihlerde bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunulabilecektir.

Bu çerçevede Temel Bilirkişilik Eğitimlerimiz Genel Merkez Salonumuzda ( Selanik Caddesi No: 17 / 11 Kızılay / ANKARA ) 24 – 25 – 26 – 27 Ekim 2019 Ve 07 – 08 – 09 – 10 Kasım 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Eğitime başvuru fazla olması durumunda ileri bir tarihte Bilirkişilik Temel Eğitimi kursu açılacaktır.

Bilirkişilik Yönetmeliği gereği eğitim 24 kişi ile sınırlı olup kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır. Katılımcı başvuru sayısının fazla olması durumunda bir sonraki eğitim tarihine aktarılacaktır.

Eğitim sonunda eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı Yetkili Eğitim Kurumu olarak TMMOB İçmimarlar Odası onaylı “Bilirkişilik Temel Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir.

Eğitime katılmak isteyen katılımcıların www.icmimarlarodasi.org.tr adresimizde yer almakta olan BİLİRKİŞİLİK KATILIM FORMUNU doldurduktan sonra bilgi@icmimarlarodasi.org.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Eğitim ücreti: TMMOB Yönetim Kurulu’nun kararı uyarınca Odamız Üyeleri ile TMMOB`ye bağlı diğer Oda  üyeleri için 700,00 TL, TMMOB bağlı oda üyesi olmayanlar için 850,00 TL dir.

EĞİTİM SÜRESİ: 4 Gün sürecek olan eğitim süresi, 18 saat teorik, 6 saat pratik olmak üzere toplam 24 DERS SAATTİR. Derslere devam zorunluluğu vardır. Derslerin 1/12‘sine (2 ders) devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.

KAYIT İÇİN İSTENEN EVRAKLAR

1. Bilirkişilik Temel Eğitimi Kayıt Formu ( ek )

2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi

3. Odamıza bağlı üyelerin aidat borcu olmaması

4. Müracaat edecek olan Mühendis, mimar ve şehir plancıları için Oda üyesi olduğuna dair belge,

5. TMMOB dışında, mesleğini icra edebilmek için herhangi bir meslek kuruluşuna üye olma zorunluluğu bulunmayanlar için; uzmanlık alanını gösteren diploma, meslekî yeterlilik belgesi, uzmanlık belgesi, ustalık belgesi veya benzeri belgelerin aslı veya onaylı sureti ile Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da sanat icrasından veya mesleki faaliyetten geçici ya da sürekli olarak yasaklanmadığını gösteren belge ile başvurmaları gerekmektedir.

6. Bilirkişilik Eğitimine Başvuracak kişiler Bilirkişilik Eğitim Ücretini T.C. Ziraat Bankası Yıldızevler Şubesi ( Şube Kodu 0919 ) 57209156 -5001 ( IBAN NO: TR89 0001 0009 19 57 2091 5650 01 ) Numaralı hesaba yatırdığına dair dekont ile diğer belgeler ile müracaat etmesi gerekmektedir. (Yapılan ödemelerde, eğitimin adı (Bilirkişilik Temel Eğitimi) ve katılımcının adı-soyadı belirtilmelidir.) Yapılan ödemeleri odayı arayarak teyit ediniz.
7. Eğitim dokümanları ücrete dahildir. Öğle yemeği ücrete dahil değildir.
8. Kayıt iptali eğitim tarihinden 3 gün öncesine kadar ODA‘ya yazılı olarak bildirilmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz.

BİLİRKİŞİLİK KATILIM FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ PROGRAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ